Welke jaloezieën zijn trendy op dit moment?

0
1191
jaloezieen

We kunnen er niet omheen dat jaloezieën dit seizoen de allergrootste trend vormen. Jaloezieën zijn, met zo’n mooi breed koord, echt de musthaves van dit moment voor je ramen. Door te kiezen voor jaloezieën laat je zien dat deze trend niet aan je voorbij gaat en dat ook jij je interieur een geweldige boost geeft met de keuze voor de juiste jaloezieën. Alleen, welke jaloezieën zijn nu eigenlijk zo populair? Waar kies je voor? Je leest het hier!

Welke soorten jaloezieën zijn er?

Kies je voor jaloezieën, dan kun je kiezen uit verschillende materiaalsoorten. Er zijn houten en bamboe jaloezieën, beiden met een prachtige houtnerf look, maar ook de wat meer industriële jaloezieën in de vorm van aluminium jaloezieën zijn zeer geliefd. Tot slot is er de keuze voor PVC jaloezieën. Deze kunststof jaloezie is net wat voordeliger dan houten of bamboe jaloezieën, en kan als bijkomstig voordeel ook in vochtige ruimtes als de badkamer worden opgehangen. Er valt dus heel wat te kiezen wanneer je besluit voor jaloezieën te gaan.

Trend 1, donkere jaloezieën

Donkere jaloezieën vormen een bijzonder mooie trend. Ze zijn stoer en eigentijds. Je zet de puntjes op de i met donkere jaloezieën. Donker bruine jaloezieën passen perfect bij een stylish, urban interieur. Denk daarbij aan het interieur ingericht met robuuste houten tafels, meubels met metalen onderstellen, goudkleurige woonaccessoires, smoked glas, grote vazen met pluimen: bij dit type interieur past naadloos de donkere jaloezie. Aan jou de keuze of je voor glans gaat, of voor een matte donkere jaloezie. Aluminium jaloezieën doen het eveneens bijzonder goed bij deze interieurstijl.

Trend 2, witte jaloezieën

De tegenhanger van de donkere jaloezie zijn witte jaloezieën. Witte jaloezieën staan geweldig bij vele interieurstijlen, van landelijk tot industrieel, het kan allemaal. Voorwaarde is wel dat je woning een naturelle inrichting kent, denk hierbij aan meubelen van een lichte kleur, of aardse kleuren als antraciet, grijs, maar ook blauw. Witte jaloezieën zorgen daarbij ook nog eens voor mooie lichtinval en kunnen ’s zomers ingezet worden als zonwering. Witte jaloezieën lijken op shutters, maar zijn het niet.

Trend 3, bamboe jaloezieën

Bamboe is een bijzonder geliefd product voor het interieur. Bamboe jaloezieën hebben een kenmerkende uitstraling, doordat de latjes dunner zijn dan van houten jaloezieën. Daar waar houten jaloezieën juist wat robuuster ogen, zijn bamboe jaloezieën fijntjes en elegant. Ze zijn in donkere uitvoering verreweg het meest geliefd overigens. Wil je voor een warme look gaan, dan kies je voor bamboe.

De voordelen van jaloezieën

De juiste jaloezieën zijn dé perfecte aanvulling en afronding van je interieur. Jaloezieën kennen daarbij ook nog belangrijke voordelen. Helemaal gesloten houden zij zonlicht tegen en is er ’s avonds in het donker geen sprake van inkijk. Je kunt de latten volledig in de gewenste richting draaien, waarmee je de gewenste lichtinval en het uitzicht bepaalt. Daarbij kun je in een handomdraai de jaloezieën omhoog trekken, zodat je volledig vrij zicht hebt tot het gewenste niveau. Jaloezieën bieden je werkelijk alle vrijheid en gemak!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here