Het mysterie van Bitcoin en blockchain ontrafeld

0
565

Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn de afgelopen jaren razend populair geworden. Mensen kopen en verkopen ze als alternatief voor het traditionele financiële systeem. Ze gebruiken ze ook voor online aankopen, om te gokken en voor een hele reeks andere doeleinden. Wat is Bitcoin precies en wat is de rol van blockchain bij deze cryptomunt?

Wat is de blockchain?

Laten we eerst even kijken naar de blockchain. Dit is een gedecentraliseerde databank waarin alle transacties worden opgeslagen die er plaatsvinden. Hij wordt gedeeld door alle computers die ermee verbonden zijn. Wanneer een transactie plaatsvindt, wordt dit vastgelegd op de blockchain. Zodra de transactie is geverifieerd door alle aangesloten computers, wordt deze toegevoegd aan de blockchain.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een digitale munteenheid die is gecreëerd door Satoshi Nakamoto. Het werd in 2009 geïntroduceerd. Het idee erachter is dat het een volledig gedecentraliseerde munt wordt. Dit betekent dat er geen centrale bank of overheid betrokken is bij de creatie ervan. De enige mensen die er controle over hebben, zijn de gebruikers. Interessant: naast Bitcoin bestaan er ook alternatieve munten die ‘altcoins’ worden genoemd, zoals Bitcoin Cash.

Hoe kun je Bitcoin gebruiken?

Er zijn verschillende manieren waarop je Bitcoin kunt gebruiken. Zo is het onder andere te koop met een creditcard. Vervolgens kun je de creditcard gebruiken om aankopen mee te doen. Er zijn ook websites waar je valuta’s kunt inwisselen voor Bitcoins. Als je iets met Bitcoin wilt kopen, moet je een verkoper vinden die het accepteert. Er zijntegenwoordig veel websites die dit aanbieden en er zijn veel winkeliers die het inmiddels als betaling accepteren.

Hoe begin je met Bitcoin?

Om met Bitcoin te beginnen, moet je gebruik maken van een exchange of Bitcoin software downloaden van het internet. Daarna dien je een account aan te maken bij een exchange of broker. Vervolgens stort je geld, bijvoorbeeld euro’s of dollars. Daarna wissel je het om voor Bitcoins. Die komen als het goed is in je digitale portemonne terecht. De meeste exchanges en brokers geven jou een gratis digitale wallet. Tenslotte kun je Bitcoin kopen, verkopen of verhandelen. We wensen je veel succes op de cryptomarkt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here