Dit zijn de nieuwste woontrends voor 2022!

0
1338
modern interieur

Heerlijk, de nieuwste woontrends voor het komende jaar dienen zich weer aan. Wat staat ons te wachten op woongebied? Zijn er specifieke trends die zich verder ontwikkelen, en wat zullen we steeds minder vaak terugzien? Je raadt het al, in dit artikel nemen de nieuwste woontrends met je door van 2022.

Wat zijn de woonstijlen van 2022?

Zoals te verwachten is het -gelukkig- nooit één en dezelfde stijl die de boventoon voert binnen woontrends; er valt heel wat te kiezen. Je woning mag dit jaar ook nog gewoon een rustiek landelijke sfeer uitademen, maar combineer ‘m met enkele nieuwe woontrends. Twee stijlen die elkaar juist aanvullen kunnen prima samengaan. De voornaamste woonstijlen van 2022 zullen we nu met je doornemen. Waar je ook voor kiest, ieder 2022-proof interieur is eigenlijk wel voorzien van grote raampartijen met paneelgordijnen. Daarbij houd je de kleuren van de muren rustig, maar mag je gerust kiezen voor één muur die wel voorzien is van een natuurlijke kleur, zoals groen of terracotta. Wil je echt voor modern gaan, kies dan voor een wand met ingebouwde haard, die een ruimte gedeeltelijk van de andere ruimte afscheidt.

Groen & glam

Weelderige groene planten -meestal zonder bloem- mogen nog steeds uitgestald worden op leuke bijzetkrukjes en tafeltjes. Je groepeert ze echt in je woonkamer. Mooie groene elementen, zoals een wandpaneel met afbeelding, kunnen dit beeld aanvullen. Maar let wel: groen in de vorm van planten en etnische woondecoratie combineer je met fraaie glamour meubels. Een fauteuil of hoekbank bijvoorbeeld mag in brons of goudkleur, evenals lampen en kussens, zoals je terugvindt in menig woonwinkel. Groen met glam dus. Deze stijl kun je ook perfect combineren met rustieke woonelementen.

Etnisch artistiek

Mooie grote wandmeubels kun je deels vullen met boeken, maar ook met etnische vazen en overige woondecoratie. Houd de kleuren crème tot wit en combineer deze met bruin, roodbruin en terracotta. Je kunt mooie projectverlichting gebruiken om jouw woonaccessoires kracht bij te zetten. Combineer deze zakelijk-kantoorstijl met etnische elementen en zorg daarbij eveneens voor speelse facetten, zoals enkele typische moderne design objecten die best de aandacht mogen trekken. Kunst past excellent bij deze stijl.

Back to the nineties 2022

Het zal je vast niet helemaal ontgaan zijn dat bepaalde hedendaagse populaire kleurcombinaties regelrecht uit de nineties lijken te komen, en dat klopt dus gedeeltelijk wel. In de nineties gingen we ook massaal voor okergeel, donkerblauw en groen – en dat mag nu dus weer. Hetzij in een ander jasje, aangezien de aankleding van onze woningen nu wel even ietsje anders is. We gaan niet voor okergele muren -waar menig muur in de nineties geel was. Onze muren zijn wit of kennen gedeeltelijk kleur. Ook gaan we niet voor gedrapeerde druivenranken langs lampen en dat soort woonaccessoires. Wij houden het graag landelijk dan wel modern. Onze muren zijn wit en onze vloeren zijn ofwel van hout, ofwel van natuursteen. De nineties in een moderne 2022 uitvoering dus.

Waar je ook voor kiest, vergeet niet je woning een eigen touch te geven: persoonlijke items dus die je in geen enkele woonwinkel terugvindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here