Deze eettips gaan je leven voorgoed veranderen

0
964
vegetarisch eten

Hou je van eten? Wij wel! Graag delen we een aantal tips op eetgebied die jouw levensstijl misschien wel blijvend kunnen veranderen. Misschien wil je graag afvallen en kun je niet wachten om een paar eettips te krijgen. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Lees reviews van online recepten

Je kunt heel veel ontdekken door te kijken naar de opmerkingen die andere mensen achterlaten over online recepten. Het bekijken van opmerkingen van anderen kan een gerecht daadwerkelijk redden.

Hoe breek je een ei?

Breek een ei altijd op een vlakke ondergrond, nooit op de zijkant van een kom. Anders heb je de kans op scherven in je ei en dat is natuurlijk niet lekker!

Zo verminder je een bittere smaak

Sommige etenswaren kunnen vrij bitter zijn. Gelukkig is er een manier om de bitterheid te verminderen. Stop rucola of boerenkool ongeveer een uur in een schaal met ijswater in de koelkast om hun bitterheid te verminderen. Haal de blaadjes een paar keer met een papieren handdoek door je salademachine om om ze goed, droog en ook knapperig te krijgen.

Maak gemakkelijk zelfgemaakte saus

Veel eten is niet compleet zonder een lekkere saus. Dit hoef je echt niet in een zakje te kopen. Binnen enkele minuten maak je zelf al een lekkere saus.

Hoe barbecue je steak?

Als je steak barbecuet, marineer hem dan 10 minuten na het bakken. Het voegt een lekkere en complete smaak toe in slechts enkele minuten.

Zo geef je pit aan een hartige maaltijd

Wanneer een hartige maaltijd een beetje pit nodig heeft, probeer dan een kneepje citroen in plaats van zout. Een vleugje citrus kan het hele recept doen opleven.

Waar kun je saus voor gebruiken?

Doe warme saus bij je overgebleven pizza. Het smaakt de volgende dag voortreffelijk, en chilisaus bevat bovendien antimicrobiën die restjes langer houdbaar maken.

Zo bak je de perfecte koekjes

Koekjes bakken is hartstikke leuk, maar je wilt natuurlijk niet dat het mislukt. Bak daarom altijd eerst één proefkoekje voordat je een partij koekjes bakt. Zo kun je als de oven het die dag een beetje laat afweten de baktijd passend bijstellen en komen de rest van de koekjes er nog steeds perfect uit.

Zo maak je een lekkere soep

Voor een lekkere dikke soep raden we wat cashnewnoten aan. Het is lekker en heel gemakkelijk te maken: Week een kop rauwe cashewnoten zes tot acht uur in water, laat ze uitlekken en spoel ze af. Meng ze vervolgens met 3/4 kop water tot een gladde massa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here