Pannenkoek recepten

0
1777
pannekoeken

Italiaanse invloed

Houdt je van Italiaans eten maar weet je niet hoe je een Italiaanse twist aan je pannenkoek geeft? Probeer dan eens de pannenkoek met pesto, tomaat en mozzarella. Om deze te maken heb je zelfrijzend bakmeel, 1 ei, ⅛ liter melk, olijfolie, tomaat, 1 bol mozzarella kaas en 4 eetlepels pesto voor nodig. Het beslag maak je net zoals bij normale pannenkoeken. Meng in een kom het bakmeel met ei en melk. Klop dit goed op zodat alles netjes gemengd is. Voeg hier al roerend 1 eetlepel olie aan toe. Ter voorbereiding voordat je gaat bakken snijd je ook alvast even de tomaat en verwijder je zoveel mogelijk vocht en zaad.

Nu ga je bakken. Gebruik hier een grote maar lage pan voor. Warm de pan alvast op en voeg een lepel olijfolie toe wanneer de pan warm is. Voeg nu het beslag toe. Wanneer de pannenkoek een vaste vorm begint te krijgen voeg je de tomaten en mozzarella toe en draai je de pannenkoek om zodra deze aan de bovenkant droog is geworden. Bak nu de pannenkoek mooi bruin en smeer als laatste een paar kleine lepeltjes met pesto uit over de pannenkoek. Je kunt nu lekker smullen van je pannenkoek. Eet smakelijk.

Pannenkoekentaart

Ben jij ook die standaard taarten op verjaardagen beu en wil je wat anders proberen? Maak dan eens een pannenkoekentaart. Voor een pannekoekentaart heb je nodig: een pak pannenkoekenmix, 125 ml slagroom, 3 eetlepels suiker, 150 gram griekse yoghurt, rode jam, abrikozen jam en appelmoes. Het principe is simpel. Je bakt 8 pannenkoeken op dezelfde wijze als zojuist vermeld is. Vervolgens bestrijk je telkens twee pannenkoeken met de verschillende soorten jam, appelmoes en yoghurt. Deze stapel je vervolgens op elkaar en met het beslag wat over is bak je een leuk patroon in de pan. Besmeer van de bovenste pannenkoek ook de bovenkant en plaats hier het patroon bovenop. De taart is nu klaar om geserveerd te worden aan de gasten.

Meer mogelijkheden

Eigenlijk kun je met pannenkoeken doen wat je maar wilt. Je kunt er alles in doen wat jij maar wilt. Door te experimenteren kom je er vanzelf achter wat nu echt lekker is. Probeer bijvoorbeeld eens een pannenkoek met oosterse invloed. Je gebruikt hier kip, taugé, sambal, bosuitjes en pindaatjes bij. Nu hoef je natuurlijk niet bij iedere recept bakmeel te gebruiken. Je kunt ze ook maken met bijvoorbeeld aardappelen. Zoek op internet eens wat recepten op en geef er je eigen draai aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here