Handige tips om jouw kind beter te laten slapen

0
470

Kinderen zijn voortdurend actief en zijn een brok energie die soms niet weten hoe ze moeten stoppen. Maar op een gegeven moment worden ze moe en is het toch echt bedtijd. Heeft jouw kind moeite met slapen? Bij deze enkele tips die jouw kind beter laten slapen. Scheelt een hoop zorgen. Bovendien slaap je als ouder ook beter. Heel fijn!

Tip 1: Creëer een bedtijdroutine

Het creëren van een bedtijdroutine helpt het kind beter te begrijpen wanneer het naar bed moet. Denk bijvoorbeeld aan in bad gaan en daarna een verhaaltje voorlezen. Bovendien geeft de routine houvast. Na een tijdje hoef je het kind niet meer te leren wanneer het moet gaan slapen: hij of zij wordt automatisch moe.

Tip 2: Ontspan voor het slapengaan

Neem ’s avonds altijd tijd om het kind te helpen ontspannen. Stress zal de slaap niet eenvoudiger maken, terwijl je kind zich goed moet voelen voordat het naar bed gaat. Dus voordat ze gaan slapen, houd je met hen bezig met een hobby of lees een boek. Dit zal hen automatisch in een ontspannen stemming brengen en zonder moeite in slaap doen vallen.

Tip 3: Creëer een rustige omgeving

Het creëren van een omgeving rond het slapen zal de kinderen helpen zich beter te gedragen en beter te voelen voordat ze het bed induiken. Als ze opgroeien zullen ze de routine van het inslapen volgen als ze moeite hebben met slapen.

Houd de kamer vrij van lawaai

Elk (hard) geluid zal de slaap van iedereen breken; als je met een kind te maken hebt, mag de kamer niets hebben dat lawaai van welke aard dan ook maakt. Een klein raampje kan het kind wakker maken, dus zorg er altijd voor dat de kamer van het kind geen geluidsproblemen heeft.

Zorg dat je kind zich veilig voelt

Door bij de kinderen in de buurt te zijn, voelen ze zich op hun gemak. Op die manier zorg je er dus voor dat ze zich veilig voelen. Wees lief en bied een luisterend oor zodat ze zich ’s nachts beschermd voelen. Dit soort geruststelling helpt kinderen zeker om zich prettig en ontspannen te voelen over alles wat er die dag gebeurd is. Daardoor vallen ze gemakkelijker in slaap.

Zijn deze methodes effectief?

Dit zijn een aantal waarop je de kinderen gemakkelijker kunt laten slapen. Zorg er altijd voor dat ze de juiste hoeveelheid eten op de juiste tijd, verminder het dutje, lees verhaaltjes voor het slapen gaan en creëer een rustige omeving waarin de kinderen zich veilig en beschermd voelen. Daardoor vallen ze ontspannen in slaap. Maar onthoud: elk kind is anders, dus sommige methodes werken beter bij de een dan bij de ander.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here