Industriële schoonmaak: de mogelijkheden met droogijsstralen

0
1515
industrieel schoonmaken

Zandstralen is een techniek die over het algemeen wordt toegepast voor de industriële schoonmaak van producten. Wat velen echter niet weten is dat droogijsstralen een nieuwere technologie is die de mogelijkheden van industriële schoonmaak heeft uitgebreid. Daar waar zand wordt gebruikt bij zandstralen, is droogijs het product dat wordt gebruikt voor de reiniging. Een product dat uit hele andere natuurlijke componenten bestaat, met verbeterde eigenschappen.

Het effect van droogijskorrels

Koolstofdioxide is de grondstof en het belangrijkste bestanddeel in de industriële schoonmaak met droogijs. De korrels die gebruikt worden bij het droogijsstralen zijn gevormd uit koolstofdioxide. Door het afkoelen van koolstofdioxide op zeer hoge druk, vervolgd door het onttrekken van vloeistof die vrijkomt, ontstaat er een droge stof met een temperatuur van -78 graden Celsius. Deze stof, koolzuursneeuw is de component die gevormd wordt tot de korrels, gebruikt voor het bestralen.

De werking kan als volgt omschreven worden: De korrels worden met hoge snelheid op het schoon te maken product geschoten. Deze korrels veroorzaken bij contact een micro-explosie waardoor het vuil loslaat van het oppervlak. De volume van het gas neemt met een factor 800 toe ten opzichte van het volume van de korrel in originele vaste toestand. Deze hoge factor duidt op een hoge mate van invloed op het oppervlak van de korrel, wat duidt op een hoge effectiviteit.

De toekomst van industriële schoonmaak

Een belangrijk kenmerk van droogijsstralen is dat het een milieuvriendelijk proces is. Na het gebruik sublimeert droogijs door de hogere temperatuur van de omgeving waardoor het residu enkel bestaat uit het afval van het proces. Geen andere processen dienen hierdoor uitgevoerd te worden om afval te scheiden. Voor de klant en uitvoerder betekent dit een afname in kosten door de eenvoud van het proces.
We kunnen nu wel zeggen dat het gebruik van droogijs voor de industriële schoonmaak de toekomst is door de afname in milieubelasting, de afname in kosten en daarmee zeer efficiënt is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here