Waarom is voetbal zo’n populaire sport?

0
865

Voetbal is een waanzinnig populaire sport. Kijk maar naar het aantal kijkers van een gemiddelde wedstrijd van het Nederlands Elftal. Het WK voetbal in Qatar is losgebarsten, dus is het tijd voor een belangrijke vraag: waarom is voetbal zo’n populaire sport?

Waarom is voetbal zo ontzettend populair?

Er zijn verschillende verklaringen voor de enorme populariteit van voetbal. Ten eerste is het een sport die iedereen kan spelen. Er zijn in principe geen fysieke eisen, want iedereen mag meedoen. Voetbal is met grote voorsprong de populairste sport ter wereld. Het wordt werkelijk overal gespeeld, van Europa tot Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten, Midden-Amerika en Azië.

Een kleine geschiedenis van het voetbal

De populariteit van voetbal nam in de eerste helft van de twintigste eeuw en enorme vlucht. Maar eigenlijk moeten we voor de geschiedenis nog een stukje terug. n 1863 begon men ‘soccer’ te spelen in Engeland. Steeds meer mensen ontdekten hoe leuk deze sport was. Het bracht mensen van alle klassen samen.

Iedereen kan het leren

Om te kunnen voetballen hoef je echt geen toptalent te zijn. We kunnen immers allemaal rondrennen en tegen dingen schoppen. Alleen de een kan het wat beter dan de ander. De inworp en kopballen zijn eigenlijk de enige vaardigheden die je moet leren. Bovendien kun je al van jongs af aan leren voetballen. Sterker nog: het is de meest populaire jeugdsport. Je kent het vast wel: ’s ochtends vroeg in de kou langs de lijn het team van jouw kind aanmoedigen! Kort samengevat zijn dit de meest belangrijke redenen voor de populariteit van voetbal

  • Het is een echte teamsport. Samen een wedstrijd winnen is het mooiste gevoel dat er is. En door samen te werken vergroot je de kans op winst.
  • Iedereen kan voetbal leren spelen. Jong, oud, arm of rijk: deze sport is voor iedereen.
  • Het is niet duur. Om te kunnen voetballen heb je weinig meer nodig dan een bal en een paar goede voetbalschoenen
  • Vrijwel overal ter wereld vinden voetbalevenementen plaats, van wereldkampioenschappen tot kleine toernooien
  • Het is bijna dagelijks op televisie te zien, waardoor iedereen er van kan meegenieten. Ook als je niet in het stadion of op het sportveld bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here