Welke beroemde gebouwen kun je bewonderen in New York?

0
375

De skyline van New York City is een van de meest herkenbare ter wereld. Het staat niet alleen bekend om zijn hoge gebouwen, maar ook om zijn vele culturele en historische bezienswaardigheden. New York herbergt enkele van de beste musea ter wereld, evenals enkele van de beste theaters, restaurants en uitgaansgelegenheden ter wereld. Wat is er allemaal te doen in ‘the Big Apple’?

Waarom wordt New York ook wel ‘the city that never sleeps’ genoemd?

New York wordt wel de City That Never Sleeps’ genoemd en dat komt omdat er in de stad altijd wel iets te doen is. Het staat 24/7 aan! En je beleeft er een geweldige vakantie. Er werken, wonen en genieten altijd mensen in New York Enkele van de bekendere gebouwen in de stad zijn het Empire State Building, het Chrysler Building, de Verenigde Naties, de Freedom Tower en het Vrijheidsbeeld.

Het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld werd gebouwd in 1886, en heette oorspronkelijk “Liberty Enlightening the World”. In 1916 werd het standbeeld omgedoopt tot “Liberty Enlightening The World”, en vervolgens in 1986 tot “Statue of Liberty Enlightening The World”. Dit standbeeld is een symbool van vrijheid en democratie. Het werd in 1886 gewijd door president Woodrow Wilson en is sindsdien hét symbool van de VS.

Het Empire State Building

Het Empire State Building staat aan Fifth Avenue en West 34th Street. Het is het op een na hoogste gebouw ter wereld, en staat bekend als een van de beroemdste gebouwen ter wereld. Het gebouw werd voltooid in 1931, en werd ontworpen door William A. Mead, en Cass Gilbert. Het Empire State Building is nu een populaire toeristische attractie en wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht.

Chrysler Building

Het Chrysler Building staat aan East 42nd Street tussen Lexington en Park Avenues. Het Chrysler Building is een van de beroemdste gebouwen aan de skyline van New York City, en werd voltooid in 1930. Dit wereldberoemde gebouw werd ontworpen door William van Alen, en is anno 2022 een populaire toeristische attractie.

Verenigde Naties

Tenslotte het gebouw van de Verenigde Naties. Het is te vinden aan East 47th Street en First Avenue. De Verenigde Naties werd eind jaren ’40 opgericht en is een plaats waar diplomaten uit de hele wereld komen om belangrijke zaken te bespreken. De Verenigde Naties bestaan uit veel verschillende naties, en is een organisatie die probeert vrede en stabiliteit in de hele wereld te bevorderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here