Zo verwerk je hout in jouw interieur

0
1357
woonkamer met veel hout invloeden

Hout is een veelgebruikt materiaal in het interieur. Het materiaal straalt van nature knusheid uit, zorgt (letterlijk en figuurlijk) voor warmte in huis en is er in allerlei soorten met elk eigen kenmerken. Zo is er voor werkelijk waar voor ieder wat wils. Hoe je hout in je interieur kan verwerken? Je leest het in dit artikel!

  1. Op de vloer

Een houten vloer brengt een warme sfeer in huis. Het voegt knusheid toe aan ieder interieur. Bovendien houdt het zelfs letterlijk warmte vast, oftewel: hout heeft een isolerende werking. Wel zo aangenaam toch? Wat betreft kleur en stijl, kan je met een houten vloer alle kanten op. Je kunt kiezen wat jij zelf mooi vindt en wat goed past bij de rest van jouw interieur.

  1. In je meubels

Houten meubels zijn uiteraard ook een uitstekende manier om hout in je interieur te verwerken. Meubels zijn in allerlei soorten hout te verkrijgen, met ieder een geheel eigen uitstraling. Van zacht en licht tot grof en robuust, van modern tot vintage. Ook meubels van onbewerkt hout, waarin nog duidelijk het karakter van de boom zichtbaar is, zijn populair. Denk bijvoorbeeld aan een echte eyecatchers zoals klooster- en boomstam tafels.

  1. Op de muur

Minder voor de hand liggend maar desalniettemin prachtig, is een houten muur. Als je één wand in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer bekleed met hout, krijgt de kamer een erg bijzondere en unieke uitstraling. Bovendien maak je van die muur een echte eyecatcher. Je kunt op verschillende manieren (het idee van) een houten muur creëren. Je kunt gebruik maken van losse houten latjes, eenvoudige wandpanelen, strips met plakhout of zelfs behang met een houtlook!

  1. In je accessoires

Met accessoires van hout kun je ook op een eenvoudige manier hout in je interieur verwerken. Houten accessoires kunnen warmte toevoegen aan een moderne woonstijl. Denk maar aan houten kandelaars, een boomstamschijf of mooie houten schalen. Je zult je verbazen over welke accessoires van hout er allemaal zijn en hoeveel sfeer deze zullen geven aan je interieur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here