Zorg dat je de verbinding met je eten terugkrijgt

0
1306
groente eten

Eten zoals het evolutionair gezien bedoeld is

Het Paleo dieet – ook wel het paleolithisch of oerdieet genoemd – richt zich op de ‘oervoeding’ van de mensheid. Het grootste gedeelte van ons bestaan – zo’n 2,5 miljoen jaar om precies te zijn – hebben we geleefd op zaden, noten, fruit, groente, vlees en vis. Het is dan ook logisch dat ons lichaam zich hier gedurende de jaren evolutionair op heeft aangepast. Met andere woorden: we functioneren veruit het best op natuurlijke voeding en kunnen minder goed overweg met (teveel) koolhydraten, zoals pasta, brood, rijst en de ‘good old’ aardappelen.

Ooit een holbewoner met overgewicht gezien?

Heb je ooit een holbewoner met overgewicht op een afbeelding gezien? Het klinkt een beetje flauw, maar het is zeker iets dat je aan het denken zou moeten zetten. Oervoeding zorgt er namelijk voor dat overgewicht geen enkele kans krijgt en dat je op een snelle, natuurlijke en blijvende manier van de overtollige kilo’s afkomt. Het Paleo dieet biedt daarnaast volop andere gezondheidsvoordelen. Het zorgt onder andere voor veel meer energie gedurende de dag, een stabielere bloedsuikerspiegel en een lagere bloeddruk.

Genieten van puur eten

Veel mensen raken helemaal verslingerd aan het Paleo Dieet en  kunnen naar verloop van tijd helemaal niet meer terug naar hun oude manier van leven.  Het bewust bezig zijn met natuurlijke producten en gezonde recepten zorgt voor een steeds verfijndere smaakbeleving. Het resultaat is dat mensen uiteindelijk veel meer genieten van gezond eten dan dat zij ooit van junkfood en andere ongezonde producten hebben gedaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze websites en boeken met Paleo dieet recepten te vinden zijn en dat steeds meer mensen een Paleo receptenboek in de keuken hebben staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here