Deze verzekeringen moet je als ZZP’er zeker hebben

0
1139

De bouw is één van de sectoren waarin de meeste ongevallen plaatsvinden. De meeste ZZP’ers in de bouw hebben dan ook een Construction Allrisk (CAR)- verzekering afgesloten. Denk bijvoorbeeld aan installateurs, schilders en aannemers. Welke verzekeringen moet je als ZZP’er nog meer zeker hebben?

Construction All Risk verzekering

Met een Construction Allrisk verzekering ben je onder andere gedekt tegen de volgende zaken:

  • Schade aan bouwmaterialen die worden gebruikt tijdens een bouwproject.
  • Schade aan hulpmaterialen, zoals gereedschappen, steigers en bouwketen.
  • Schade aan spullen en/of producten van je opdrachtgever.

Bedrijfsstagnatieverzekering

Wil je gedekt zijn tegen schade aan je bedrijfspand door externe omstandigheden? Dan is het wellicht een goed idee om een bedrijfsstagnatieverzekering af te sluiten. In dat geval ben je verzekerd tegen brand, waterschade, milieuschade, stormschade, inbraakschade en aanrijdingen. Daardoor ontvang je toch geld terwijl je bedrijf tijdelijk stil ligt.

Zakelijke autoverzekering

Wie veel kilometers maakt op de weg heeft een goede auto nodig. Je bent verplicht om een zakelijke autoverzekering af te sluiten wanneer je een auto of bus op de naam van je bedrijf aanschaft. Dit geeft dekking tegen eventuele schade of ongevallen.

Zakelijke voorraadverzekering

Heb je een bedrijfspand en een bepaalde voorraad opgeslagen voor je werkzaamheden? Dan is het afsluiten van een zakelijke voorraadverzekering een verstandige keuze. Een particuliere inboedelverzekering is namelijk niet voldoende wanneer het gaat om zakelijke spullen.

Elektronische hulpmiddelen verzekering

Het gros van de ondernemers maakt tegenwoordig gebruik van elektronische apparatuur, zoals laptops, smartphones en tablets. Helaas kunnen deze spullen altijd kapot gaan. Om kosten te voorkomen zou je een draagbare elektronische hulpmiddelen verzekering kunnen afsluiten. Dit is bij de meeste verzekeraars een aanvulling op de zakelijke voorraadverzekering.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Het komt wel eens voor dat ZZP’ers in een zakelijk conflict belanden met een opdrachtgever. Heb jij hier mee te maken? Dan is het fijn om een zakelijke rechtsbijstandverzekering te hebben. Daardoor ontvang je hulp bij juridische kwesties zonder dat je voor hoge kosten komt te staan.

Verzekering afsluiten voor auto

Wanneer je een auto aanschaft is het afsluiten van een verzekering noodzakelijk. Daarmee zorg je ervoor dat je bij eventuele schade of na een ongeluk niet alle kosten zelf hoeft te betalen. De wagen heeft je waarschijnlijk al genoeg gekost en het is fijn om onbezorgd de weg op te gaan. Wel zijn er bij het afsluiten van een autoverzekering een aantal zaken waar je even goed op moet letten. Wij hebben ze in dit artikel even voor je op een rij gezet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here