Waar moet je op letten bij het vergelijken van een autoverzekering?

0
1960
autoverzekering vergelijken

Een autoverzekering afsluiten is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk enkele zaken waar je op kunt letten om de autoverzekering te kiezen die werkelijk bij jou past. Om ervoor te zorgen dat je weet waar je naar moet kijken zijn hieronder een paar goede tips beschreven.

Het kiezen van de dekking die bij jou past

Hoe kom je er nou achter wat voor jouw voertuig de juiste dekking is? In ons land is een WA-verzekering verplicht de minimale dekking. Vaak kies je voor deze dekking als je een oudere auto hebt of weinig kilometers maakt. Heb je een nieuwe auto? In dat geval wordt het meest het Allrisk pakket aangeraden. Dit wordt gedaan omdat de rekening bij schade bij nieuwe auto’s aanzienlijk hoger ligt. Is je auto ouder dan drie jaar, kun je het beste kiezen voor een WA+ verzekering. Bij deze dekking wordt een deel van de eigen schade vergoed.

De polis controleren

Dit is een belangrijke stap, omdat de voorwaarden nogal verschillend kunnen zijn onder de verzekeraars. Kijk bijvoorbeeld naar de no-claimkorting en hoe deze kan worden beïnvloed door schademeldingen en dergelijke. Mocht je een nieuwe auto kopen, kijk dan ook of er een eigen risico + nieuwwaarderegeling van toepassing is.

Eigen risico

Over eigen risico gesproken; je kunt, net zoals bij je zorgverzekering, minder premie betalen als je een hoger eigen risico neemt. Dit is een stuk voordeliger indien je bijna nooit schade rijdt. Mocht je wel een keertje schade rijden, kijk dan of het niet beter is om het uit eigen zak te laten repareren. Hoe meer schade je meldt, des te hoger je premie het komend jaar namelijk wordt. Deze kosten kunnen in zijn algeheel hoger uitvallen dan wat de reparatie heeft gekost. Kijk daarom of je kleine schadegevallen uit eigen zak kunt betalen om dit te voorkomen.

Tweede auto?

Als je jouw tweede auto verzekeren wilt, is het helaas zo dat je weer begint met nul schadevrije jaren. Deze worden namelijk per voertuig opgebouwd. Deze schadevrije jaren kunnen van pas komen om gebruik te kunnen maken van je no-claimkorting. Als je beide voertuigen bij dezelfde verzekeraar laat verzekeren, is het wel mogelijk (bij sommige verzekeraars) dat je een regeling kunt treffen vanwege het feit dat je twee voertuigen hebt verzekerd bij dezelfde autoverzekeraar.

Online vergelijken

Kijk eens op Autoverzekering.nl autoverzekeraars om alle opties op een rij te krijgen. Via deze website kan je binnen een aantal minuten, op basis van je eigen voorkeuren, de goedkoopste en beste passend autoverzekering vinden. Daarnaast is hier extra informatie te vinden over de verschillende dekkingen, polissen per verzekeraar, de verzekeraars zelf en handige checklists zoals checklist nieuwe auto.

Lees ook: Hoe sluit ik de goedkoopste autoverzekering af?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here