Wat is Zweeds rabat?

0
2036
schutting

Waar wordt Zweeds rabat voor gebruikt?

Zweeds rabat wordt echter niet gebruikt om vloeren mee te leggen, maar om schuren en stallen af te dichten. Ook wordt Zweeds rabat wel gebruikt om gevels van huizen mee te bekleden of om schuttingen van te maken. Zweeds rabat is hier perfect voor geschikt, aangezien de geschulpte rand en de groef ervoor zorgen dat er een goede verbinding tussen de planken ontstaat.

Lange levensduur

Door de strakke naden van Zweeds rabat blijft er minder gemakkelijk regenwater tussen de planken staan. Het feit dat de naden van Zweeds rabat beter droog blijven, is natuurlijk erg bevorderlijk voor de levensduur van de afwerking. Als er minder regenwater tussen de rabatdelen blijft staan, gaan de planken immers minder snel rotten en blijft de schuur of stalling in kwestie natuurlijk langer in goede staat.

Kwaliteit

Zweedse rabatdelen zijn er in verschillende soorten en maten, dus of u nu een klein schuurtje van Zweeds rabat wilt voorzien of een immense gevel wilt laten bekleden met Zweeds rabat, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn echter een aantal zaken waar u op dient te letten bij de aanschaf van Zweeds rabat. Kijk ten eerste altijd naar de houtsoort waarvan de rabatdelen gemaakt zijn. De ene houtsoort is namelijk duurzamer dan de andere. Daarnaast is het belangrijk om de groeven en schulpen goed te inspecteren: zijn deze stevig en degelijk uitgefreesd? Tot slot is het ook goed om na te gaan of u onbehandelde of geïmpregneerde rabatdelen tegen uw gevel of schuur wilt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here