Wat houdt Recurring Payments in?

0
1345

Schrijf je graag blogs op je eigen WordPress site? Dan is het plaatsen van advertenties niet de enige manier meer om geld te verdienen. Het platform heeft namelijk de ‘Recurring Payments’ optie toegevoegd. Wat houdt dit precies in?

Wat houdt Recurring Payments in?

Veel bloggers zijn ongetwijfeld blij met ‘Recurring Payments’ omdat op die manier klanten, lezers of fans een vaste bijdrage kunnen leveren aan hun website. Men kan bijvoorbeeld een abonnement nemen om bepaalde artikelen te lezen, laten betalen voor een wekelijks abonnement of bezoekers een eigen bedrag naar keuze storten om de website te steunen. Dit maakt het voor website eigenaren een stuk eenvoudiger om aan de lopende band geld te verdienen met hun hersenspinsels.

Gebruik van advertenties is overbodig

De komst van Recurring Payments maakt het gebruik van advertenties op je blog overbodig. Vanaf nu kun je dus ook winstgevend zijn zonder reclame te plaatsen op je site. Ideaal! Wel is deze functie alleen beschikbaar als je een betaalde WordPress pagina hebt. Ook eigenaars van WordPress sites met de plugin Jetpack kunnen er gebruik van maken.

Geld verdienen op verschillende manieren

Website bezoekers kunnen op verschillende manieren jouw inkomen spekken. Zo is het mogelijk om een doorlopend abonnement op een website af te sluiten. Ook een maandelijkse donatie is een optie, bijvoorbeeld in ruil voor exclusieve content. Dit vergroot de kans dat bezoekers van andere websites en/of blogs een abonnement op jouw site afsluiten.

Samenwerking met Stripe

WordPress.com werkt samen met de internet betaalprocessor Stripe om de nieuwe functie mogeijk te maken. Dit betekent dat WordPress.com blog uitgevers ook een eigen Stripe-account moeten opzetten voordat ze terugkerende betalingen gebruiken. Vervolgens dient men naar de “Verdien” pagina op WordPress.com te gaan en te klikken op “Connect Stripe to Get Started” om door het installatieproces te worden gelopen.

‘Het idee was om iets simpels te bouwen dat relatief eenvoudig te integreren was, zodat sites direct konden beginnen met het innen van inkomsten van bezoekers.’

– Mark Armstrong, bedenker van Longreads en werkzaam bij Automattic (moederbedrijf van WordPress)

Hoe installeer je Recurring Payments?

Volg voor het personaliseren van je abonnement dit stappenplan:

Stap 1: Open een Stripe Account. Om betalingen te accepteren, moet je een betalingsverwerker gebruiken.

Stap 2: Download WP Simple Pay. …

Stap 3: Integreer Stripe en WP Simple Pay

Stap 4: Stel een nieuw formulier in

Stap 5: Voeg het betalingsformulier toe aan een pagina.

Plaats vervolgens de Recurring Payments knop op je site en laat dat geld maar binnenstromen!

Grote impact op abonnementen wereldwijd

De komst van Recurring Payments heeft mogelijk een grote impact op abonnementen op het wereldwijde web, aangezien WordPress.com een miljoenenbedrijf is. Ruim 409 miljoen mensen bekijken elke maand maar liefst twintig miljard pagina’s op het platform en uitgevers produceren ongeveer zeventig miljoen nieuwe berichten per maand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here