De kinderslaapkamer praktisch inrichten

0
742
gezellige kinderkamer

Het inrichten van de kinderkamer kan best lastig zijn, zeker als je niet zoveel ruimte hebt. Een bed is noodzakelijk, net als een kledingkast en als het past is ook een bureau erg fijn. Het lijkt misschien onmogelijk om dit in een redelijk kleine kamer te plaatsen, maar dat is het niet. Het gaat er hierbij vooral om, dat je dit zo praktisch mogelijk doet.

Kijk eens naar de slaap mogelijkheden

Er zijn veel verschillende soorten bedden verkrijgbaar. Natuurlijk kun je kiezen voor een gewoon eenpersoonsbed, maar wat nou als die zoveel ruimte inneemt, dat je dan geen plek meer hebt voor andere meubels? Er zijn ook bedden verkrijgbaar met lades onder het bed. Dit is ideaal, want op die manier kun je speelgoed, knuffels of het beddengoed in de lades opbergen.

Ook zou je kunnen kiezen voor een hoogslaper, zeker als het gaat om een wat ouder kind. Op die manier kun je namelijk het bureau onder het bed plaatsen, maar kun je er ook voor kiezen een bankje neer te zetten.

Welke kledingkast gebruik je?

Een kledingkast neemt vaak veel ruimte in, wat zonde is in een kleine kamer. Daarom zou je ook kunnen kiezen voor een dressoir. Het grote voordeel hierbij is dat je kind overal zelf bij kan, maar dat er ook spullen bovenop het dressoir gelegd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan boeken of spelletjes. Heeft je kind ook kleding dat opgehangen moet worden? Dan zou je een kapstok aan de deur kunnen hangen waar de kleding aan opgehangen kan worden. Op die manier neemt het geen extra ruimte op de grond in beslag.

Praktisch gebruik van kasten

Er zijn kasten verkrijgbaar waar het bureau aan vast zit. Zeker wanneer je kind veel huiswerk heeft is het handig als hij genoeg opbergruimte heeft. De Kallax-serie van de Ikea heeft 8-vaks kasten met een bureau eraan vast. Zo heeft je kind de ruimte om zijn huiswerk te maken, maar ook om alles netjes op te bergen.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook bureaus te koop met opzetstukken. Op die manier kan je kind ook alles kwijt, zeker als het bureau ook een deur of lade heeft om alles netjes in op te bergen. Zorg er alleen wel voor dat de kamer dan niet te vol komt te staan, want dat kan ervoor zorgen dat je kind zich niet kan concentreren op zijn huiswerk. Maak je geen gebruik van een opzetstuk, dan zou je er ook voor kunnen kiezen het bureau bij het raam te zetten. Zo raakt je kind minder snel afgeleid van de spullen die in zijn kamer staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here