Hoe zorg je voor een horloge van goede kwaliteit?

0
966

Het is erg vervelend wanneer je horloge kapot gaat. Helaas kan het gebeuren dat het uurwerk na enkele jaren trouwe dienst niet meer werkt. Door enkele onderhoudstips te hanteren zorg je ervoor dat het horloge zo lang mogelijk meegaat. Een bezoek aan de horlogemaker is daardoor gelukkig niet snel nodig.

Maak je horloge regelmatig schoon

Een horloge van sterke kwaliteit, bijvoorbeeld van Guess en Festina, gaat soms jarenlang mee. Niet verrassend dat zowel modieuze dames als heren best gehecht kunnen raken aan hun polshorloge. Het is dan ook erg vervelend wanneer het uurwerk plotseling kapot is. Een groot deel van de problemen kun je echter voorkomen door het horloge goed schoon te maken. Daarbij is het belangrijk om zowel de binnen- als buitenkant regelmatig even schoon te vegen. Viezigheden kunnen namelijk de buitenkant van het horloge aantasten. Vervolgens dringt het vuil ook het horloge zelf binnen. Dit heeft uiteraard negatieve gevolgen voor het binnenwerk.

Voorkom slijtage

Daarnaast dien je te voorkomen dat het horloge gaat slijten. Met name bij een mechanisch horloge is er na verloop van tijd een kans dat je sporen van slijtage gaat zien. Dit kun je echter op een simpele manier voorkomen, namelijk door je mechanische horloge nooit om de pols te draaien. Dit zorgt namelijk voor teveel druk op de kroon en as. Dit zorgt ervoor dat er beschadigingen en slijtage ontstaat.

Tijd verzetten

Soms is het nodig om de datum van het horloge te verzetten. Doe dit echter nooit tussen 21.00 uur ’s avonds en 03.00 uur ’s nachts. Het horloge mechanisme kan hier namelijk niet goed tegen. Om beschadigingen te voorkomen kun je de tijd beter op een ander moment veranderen. Vermijd daarnaast zoveel mogelijk magnetische velden. Deze hebben namelijk een slechte invloed op de werking van het horloge. Zo kan het gebeuren dat je horloge opeens stil staat.

Vervang horloge onderdelen

Tenslotte dien je de onderdelen van een horloge regelmatig te vervangen. Plaats bijvoorbeeld regelmatig nieuwe batterijen, omdat oude kunnen gaan lekken. Dit kan voor onherstelbare schade aan de horloge zorgen. Als de uurwerk helaas niet meer werkt, is het verstandig om een een horlogemaker in te schakelen.

Horloge inruilen

Het kan ook zijn dat je een horloge graag wilt inruilen. Ook in dat geval is het belangrijk om goed beslagen ten ijs te komen. Niet iedereen is namelijk op de hoogte van de waarde van een bepaald horloge. Daardoor kan het gebeuren dat je te weinig geld terugkrijgt. Hoewel de meeste juweliers betrouwbare vakmensen zijn, draait het in hun zaak uiteindelijk om winst. Zodoende komt het voor dat juweliers soms een te laag bedrag te noemen. Dit is uiteraard erg zonde. Probeer dit te voorkomen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here