Winkelen in Rotterdam

0
1595
rotterdam skyline

Leuke winkelstad Rotterdam

Leuk winkelen kun je natuurlijk in veel steden. Maar Rotterdam is echt een winkelstad bij uitstek. De binnenstad is zeven dagen per week geopend. Op slechts enkele feestdagen zijn de winkels gesloten, maar op de overige dagen kun je er gewoon terecht. Jaarlijks komen er dan ook miljoenen mensen de binnenstad van Rotterdam bezoeken. De winkelstraten zijn hoofdzakelijk ook autovrij en de meest populaire winkels zijn er wel te vinden. Er is een divers aanbod van winkels en merken. En de winkels liggen verspreid over verschillende winkelgebieden. In het centrum heb je natuurlijk nog de bekende koopgoot waar veel mensen op af komen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de bekende winkels die zich er gevestigd hebben. Tijdens drukke perioden kun je bijna over de koppen lopen in de koopgoot.

Naast het centrum heb je nog een aantal andere winkelgebieden. Alexandrium is er daar één van. Alexandrium is bekend en is het grootste winkelcentrum van Rotterdam. Alexandrium bestaat uit drie verschillende delen met een verscheidenheid aan winkels. Alexandrium I is bevat normale winkels, Alexandrium Megastores die heeft verschillende winkels zoals Mediamarkt en de Alexandrium Woonmall heeft winkels gericht op wonen.  Alexandrium is grotendeels overdekt en je kunt er natuurlijk ook lekker uitrusten tijdens het winkelen. Met verschillende horeca aangelegenheden kun je bij goed weer lekker op het terras zitten en genieten van een heerlijke lunch.

Bereikbaarheid

Rotterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar natuurlijk ook met de auto. Parkeren in Rotterdam is goed te doen en anders dan wanneer je gaat parkeren in Amsterdam is er vaker een plek te vinden. Ondanks de drukte is parkeren in Rotterdam makkelijker dan parkeren in Amsterdam. En de tarieven liggen ook een stukje lager, wat het weer makkelijker maakt om langer te blijven natuurlijk. Al met al als jij van winkelen houdt dan is Rotterdam zeker aan te raden. Met een divers aanbod van winkels, bekend en lokaal, is er altijd wel iets leuks te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here