Alles wat je moet weten over de Samsung QLED

0
1044

Liefhebbers van zeer geavanceerde televisies zijn bijzonder enthousiast over de Samsung QLED. Samsung presenteerde deze televisie tijdens de grootste elektronica beurs ter wereld. Wat houdt de nieuwe Samsung QLED in en waarin onderscheidt het zich van zijn concurrenten?

Quantum Dot techniek

Alleen al de term ‘QLED’ maakt de nieuwe televisie van Samsung uniek. Het is de benaming van alle televisies die gebruik maken van zogeheten ‘quantum dots’. Simpel gezegd is dit een speciale techniek die ervoor zorgt dat de beeldkwaliteit en kleuren van een televisie scherm nog helderder zijn dan voorheen. Quantum dots zijn namelijk nanokristallen die worden geïmplementeerd in de televisie. Daarbij worden de quantum dots elektronisch aangestuurd. Op dit moment vindt dit proces nog plaats met behulp van licht. De unieke techniek met quantum dots zal over enige jaren voor televisies worden gebruikt, en de Samsung QLED is er een van. Films, bijvoorbeeld van Disney, zien er beter uit dan ooit. Dat wordt zeker genieten!

Verbeterde kijkhoek

Niet alleen qua beeldkwaliteit, maar ook op andere vlakken is de Samsung QLED revolutionair. Zo heeft het onder andere een perfecte kijkhoek. Samsung is daar tijdens de presentatie echter nog weinig op ingegaan. Geruchten gaan dat de LCD panelen van de televisie beschikken over een nieuwe subpixel-structuur die de kijkhoek aanzienlijk heeft verbetert. Daarnaast heeft de Samsung QLED dankzij de Quantum Dot techniek een kleurvolume van 100 procent. Dit zorgt ervoor dat je prachtige beelden tot in de kleinste details kunt zien.

Concurrentie en prijs

De Samsung QLED is een rechtstreekse concurrent van de zogeheten OLED-modellen, afkomstig van andere televisie fabrikanten. Ook deze televisies bevatten een zeer goede kleurweergave. Toch is de QLED dankzij de verbeterde Quantum Dot techniek en uitstekende kijkhoek net even weer iets beter. Uiteraard hangt er een prijskaartje aan. De prijzen variëren tussen de 2200 en de 4000 euro. Voor die prijs haal je een televisie van topkwaliteit in huis. Veel kijkplezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here