Fascinatie en verwondering tijdens een rondreis door Afrika

0
723

Afrika is een fascinerend continent met vele gezichten. Een rondreis biedt de mogelijkheid om deze unieke bestemming goed te leren kennen. De mogelijkheden voor een rondreis door Afrika zijn eindeloos. Reis bijvoorbeeld door de schitterende landen Kenia en Tanzania. Of ontdek in een paar weken de schoonheid van Zuid-Afrika. Uit veiligheidsoverwegingen is het overigens wel aan te raden om deel te nemen aan een groepsreis.

Ontdek een uniek continent

Onderneem een prachtige rondreis door het unieke continent Afrika, geroemd om haar vele natuurwonderen. Een manier om dit te doen is het deelnemen aan excursies. Ontdek tijdens een safari in het natuur- en wildreservaat de Serengeti waarom de Afrikaanse olifant , Afrikaanse luipaard, leeuw, buffel en neushoorn ‘The Big Five’ worden genoemd.

Bezienswaardigheden in Afrika

Tijdens een rondreis door Afrika kun je een groot aantal natuurwonderen en interessante bezienswaardigheden bezoeken. Zo maakt de 1068 meter hoge Tafelberg in de Zuid-Afrikaanse stad Kaapstad ongetwijfeld veel indruk. De berg is nog indrukwekkender wanneer er een dikke wolkenmassa boven zweeft. Om de Afrikaanse natuur in haar volle glorie te ervaren zou je natuurreservaten als het Krugerpark, Addo en Timbavati kunnen bezoeken. Nergens ter wereld zijn wilde dieren zo dichtbij als op de savanne.

Eten en drinken in Afrika

Afrika telt een groot aantal landen en heeft zodoende een zeer gevarieerde keuken. Bovendien heeft de grillige geschiedenis van het continent invloed gehad op de gerechten. Zo bevatten de gerechten zowel Europese als Oosterse elementen. In principe zijn er in Afrika drie regionale keukens te vinden, namelijk die van Noord-Afrika, de Sub-Sahara en het Midden-Oosten. Cassave, couscous en kikkererwten worden in geheel Afrika gegeten bij een maaltijd. De Afrikanen drinken er graag biertjes bij met een bijzondere smaak, zoals ‘bananenbier’ en ‘kokosnootbier’.

Cultuur in Afrika

Geniet tijdens een vakantie in Afrika van een zeer kleurrijke cultuur. Zo zijn er in het land tientallen stammen te vinden die zich elk op unieke wijze kleden. Het Masai herdersvolk De is bijvoorbeeld wereldberoemd door huiden en schoenen te dragen van hun runderen. West-Afrikaanse stammen zien er opvallend uit door lange oorringen te dragen en kleurrijke sieraden. Veel Afrikaanse spulletjes zijn te koop als souvenirtjes voor thuis. Zo is een Afrikaans masker misschien wel een mooi aanvulling voor je interieur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here