Wat is SUP boarden en waarom is het zo geweldig?

0
16721

Stand Up Paddle (SUP) is op dit moment ontzettend populair. Steeds vaker vind je in het stadskanaal of elders op het water mensen die zich aan deze nieuwe sport wagen. Misschien wil je zelf binnenkort ook een poging wagen, of ben je inmiddels al zeer ervaren. Waarom is SUP boarden zo ontzettend leuk?

Stand Up Paddle

SUP staat voor ‘Stand Up Paddle’. Daarbij sta je rechtop een board en peddel je naar voren. Dit lijkt een stuk makkelijker dan het is. Vooral beginners vallen nog regelmatig van het board af. Je moet dan ook niet bang zijn voor een nat pak. Gelukkig is een SUP board altijd bedekt met een foam laag. Deze zachte beschermlaag zorgt voor een minder pijnlijke val. Niemand blijft aan het begin namelijk op de SUP staan.

SUP onder de knie krijgen

De populariteit van SUP neemt wereldwijd in rap tempo toe. Steeds meer mensen ontdekken deze bijzondere sport. Dit komt ook door het feit dat het vrij gemakkelijk te leren is. In principe draait alles om balans. Wanneer je in staat bent om je evenwicht te behouden, kun je ver komen. Het enige wat je dan hoeft te doen is peddelen.

Van alle gemakken voorzien

Bovendien ziet een SUP er ook nog eens mooi uit. Je hoeft daarvoor alleen maar even een kijkje te nemen in het assortiment van SUP-Board-Kopen. Zo is het Bestway Peddelboard 65068 zeker een aanrader wanneer je het kanaal of de zee staand wilt verkennen. Het beschikt onder andere over 3 vinnen voor stabiliteit, een gemakkelijke handgreep en een verstelbare peddel van 21 centimeter. Daarnaast kun je het dankzij de handpomp eenvoudiger klaarmaken voor gebruik, en er is een reparatiekit aanwezig mocht het bord stuk gaan. Kortom: met deze producten kun je naar hartenlust staand peddelen.

Zo word je een pro in SUP boarden

SUP boarden is een geweldige sport. Zowel beginners als gevorderden beleven er prima een middagje plezier mee op het water. Wel zul je als beginneling flink moeten wennen aan het bord. Je moet namelijk op een bepaalde manier je evenwicht bewaren. Maar met het gebruik van een aantal tips lukt het zeker.Wen goed begin is het halve werk. Ten eerste is het belangrijk om de juiste kleding te kiezen. Schaf voor het SUP boarden de volgende kleding aan:

  • Zwemkleding
  • Handdoek
  • Fleecetrui (voor na het peddelen)
  • Waterschoenen
  • Zonnebrand
  • Zonnebril

Stel je peddel op de juiste manier af

Een SUP board is niet compleet zonder een peddel. Je dient deze op de juiste manier af te stellen. Als dit niet gebeurt kom je waarschijnlijk amper vooruit op het water. Leg je pols om het gedeelte waar je de peddel normaal vasthoudt. Schuif de peddel daarna dusdanig vooruit dat je hele arm gestrekt is. Draai vervolgens de peddel vast. Als het goed is heb je de peddel nu goed afgesteld, en is het klaar voor gebruik.

Probeer je evenwicht te bewaren

Met een peddel alleen ben je er nog niet. Je zult namelijk nu je evenwicht op het board moeten zien te behouden. Het is belangrijk om eerst je knieën op het board te plaatsen. Wanneer je dit doet val je er namelijk niet meteen vanaf. Peddel eerst een stukje terwijl je op je knieën zit. Daarmee raak je namelijk een beetje gewend aan het board. Vervolgens kun je rustig gaan staan. Hopelijk blijf je in balans! De kans is groot dat je toch een keer in het water valt. Gelukkig is het tijdens een warme zomerdag juist heerlijk om een nat pak te halen. Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here