Hoe gebruik je Google Analytics?

0
605

Er zijn verschillende manieren om je succes te meten. Een van de meest populaire methoden is Google Analytics. Het is voor veel bedrijven een vast onderdeel van hun website. Maar hoe weet je of dit ook echt werkt? Door het in de praktijk te gebruiken. In dit artikel vind je een handig stappenplan om voortvarend van start te gaan.

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis hulpmiddel waarmee je kunt zien hoeveel bezoekers je hebt, hoe lang ze op je site blijven, welke pagina’s ze bezoeken en nog veel meer. Het komt goed van pas wanneer je geld wil verdienen met jouw website, bijvoorbeeld via Google AdSense. Door Google Analytics te gebruiken krijg je inzicht in het gedrag van bezoekers van jouw website.

Hoe gebruik je Google Analytics?

Het gebruik van Google Analytics is vrij eenvoudig. Volg dit stappenplan:

Stap 1: Eerst moet je de Google Analytics code op je site installeren. Kopieer daartoe de onderstaande HTML code en plak die in de pagina waar je ze wilt laten verschijnen. Zorg ervoor dat de code vóór de afsluitende body tag van de pagina verschijnt.

Stap 2: Log vervolgens in op je Google account. Je moet eerst een account aanmaken, maar het is gratis! Als je ingelogd bent, klik je op “dashboard” uit de rechter bovenhoek van de pagina.

Stap 3: Klik op “verkeer” van links op het scherm. Dit brengt je naar een pagina waarop je de hoeveelheid verkeer naar je site kunt zien. Als je de bron van dit verkeer wilt zien, klik je op “reports”. Dit brengt je naar een pagina die de verkeersbronnen toont.

Stap 4: Nu je de bron van je verkeer kent, kun je veranderingen aan je site aanbrengen om je verkeer te vergroten. Als je bijvoorbeeld weet dat mensen je site bezoeken via je RSS feed, kun je de RSS link op je site zo veranderen dat hij naar een pagina wijst met meer informatie over je product.

Stap 5: Je kunt ook Google Analytics gebruiken om de effectiviteit van je advertenties te meten. Klik gewoon links op je scherm op “ads”. Klik dan op “impressies”. Dit laat je zien hoe vaak je advertentie getoond werd. Als je wilt zien hoeveel mensen op je advertentie klikten, klik je op “clicks”. Dit toont je het aantal kliks dat werd gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here