Het verschil tussen telefoon abonnementen voor jongeren en ouderen

0
1046
meisje dat op de telefoon kijkt

Het overkomt iedereen tegenwoordig vast wel eens: je komt langs bij je oma en ze vraagt je de oren van het hoofd af over het gebruik van haar smartphone. ‘M’n telefoon heeft de hele tijd fel licht en het gaat maar niet uit.’ ‘Nou, oma, zoiets noem je ook wel een zaklamp.’ Er zit een groot verschil tussen gebruik van een telefoon tussen jongeren en ouderen. Zo is er dus ook een groot verschil tussen telefoon abonnementen. Veel ouderen gaan vaak voor de goedkoopste telefoonabonnementen. De vele GB internet die wij bijvoorbeeld gebruiken, is bij ouderen toch vaak niet het geval. Er zit dan ook een groot verschil tussen telefoon abonnementen voor jongeren en ouderen.

Meer contacten

Veel jongeren hebben vaak wel 12 gesprekken openstaan in WhatsApp wanneer ze er een paar uur niet op hebben gekeken. Al die groepsapps en privé-appjes, het is bijna niet meer bij te houden. Voor ouderen is het al vaak een genot als ze een appje mogen ontvangen. Vaak zijn de contacten die in de telefoon staan dan ook niet zo heel veel. Verder dan de kleinkinderen, kinderen en andere hippe vrienden van dezelfde leeftijd die WhatsApp gebruiken, komt het vaak niet. Voor ouderen is het dan ook niet relevant of rendabel om een abonnement af te sluiten waar veel belminuten op staan.

Internetvretende apps

Jongeren hebben tientallen apps op hun telefoon staan; van snapchat tot WhatsApp en Netflix tot Youtube. Allerlei apps die buiten het hebben van Wifi nog steeds flink worden gebruikt. De hoeveelheid mb’s voor internet die er hierbij doorheen worden gejaagd, zijn vaak niet bij te houden. Veel jongeren sluiten dan ook vaak een abonnement af waar onbeperkt internet bij zit. En, anders wel minimaal 1 GB internet. Ouderen hebben deze apps vaak niet eens op hun telefoon staan. De hoeveelheid GB die ze nodig hebben voor internet, ligt dan ook veel lager. Zolang ze maar wel weten hoe ze de Wifi moeten gebruiken in plaats van hun 4G aan te hebben staan.

Telefoon als je derde hand

Waar een telefoon bij jongeren vaak net zo vast aan het lichaam zit verbonden als handen, is dat bij ouderen niet het geval. Jongeren nemen hun telefoon overal mee naartoe, ook al hebben ze het vaak niet eens nodig. Bij ouderen is dat vaak een ander verhaal. Ze snappen overigens toch niet waarom het nodig is om hun telefoon mee te nemen naar de supermarkt of bij het doen van boodschappen. En, geef ze eens ongelijk.

Sim only

Waar jongeren hedendaags vaak het nieuwste van het nieuwste willen, is dat bij ouderen vaak een ander verhaal. Zo sluiten jongeren dan ook vaak een abonnement af, waar de aanschaf van het toestel €0,- is; ofwel, een hogere maandprijs. Ouderen zijn vaak al tevreden met een telefoon met een aanschafprijs van €150,- en een Sim Only abonnement van €15,- per maand. Meer dan dat hebben ze toch niet nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here