Handige tips om een vlog te editen

0
1310

Vloggen, bijvoorbeeld over beroepen, is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Doe jij dit ook al? Na het opnemen van je vlog is het tijd om te editen. Vrijwel geen enkele video is aan het begin meteen perfect. Neem bijvoorbeeld een vlog waarin je gaat bakken. Je zult waarschijnlijk niet elke minuut filmen dat de taart in de oven zit. Dit is behoorlijk saai voor je volgers, dus in de edit kun je een deel van het bakproces er uit knippen. Door te editen maak je een vlog ook aantrekkelijker.

Productfoto’s toevoegen

Stel je voor dat je een review schrijft over een technisch product. Het is voor je bezoekers wel zo leuk om een aantal foto’s van het product toe te voegen aan de video. Hetzelfde geldt voor begeleidende teksten of geluidjes. Bovendien plaatsen veel vloggers hun naam en/of logo aan het begin of einde van een video.

Hoe kies je het beste videobewerkingsprogramma?

Het kan best lastig zijn om een videobewerkingsprogramma van goede kwaliteit te kiezen. Probeer daarom een paar gratis versies uit en zie welk programma jou het beste ligt. Met een beetje experimenteren is niets mis, want op die manier ontdek je wel wat je wel of niet wilt. Hoe sneller je gewend raakt aan een bewerkingsprogramma, hoe sneller je mooie vlogs in elkaar kunt zetten. Adobe Premiere Pro CC, Corel VideoStudio Ultimate en CyberLink PowerDirector staan behoorlijk goed aangeschreven. Ze bieden de mogelijkheid om tientallen video’s te editen, eventueel zelfs in 3D. Adobe Premiere Pro CC kan door alle opties wel vrij overweldigend zijn. Dit programma is meer geschikt voor professionele vloggers. De andere twee videobewerkingsprogramma’s zijn ook geschikt voor beginners.

Kies voor simpele en duidelijke overgangen

Een videobewerkingsprogramma bevat bijzonder veel opties. Zo kun je bijvoorbeeld scènes in elkaar laten overlopen of de beelden een bepaalde kleur geven. Probeer niet teveel extra’s toe te voegen aan je vlogs. Kijkers vinden het leuk om muziekjes te horen of foto’s te zien, maar felle kleuren en harde geluiden kunnen juist erg afleidend en irritant zijn. Zorg ervoor dat de beelden van je vlog, zoals een review of tutorial, goed op elkaar aansluiten. Simpele en duidelijke overgangen in een video werken vaak het beste.

Oefening baart kunst

Heb je eenmaal de smaak van het editen te pakken? Kies dan voor een update van het videoprogramma of kies voor betaalde software om meer bewerkingsopties te hebben. Je zult merken dat je in de loop van de tijd steeds sneller video’s maakt. Daardoor is het mogelijk om meer vlogs per week te plaatsen. Maak eventueel een paar vlogs vooruit, zodat je meer tijd hebt voor promotie en het leggen van contacten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here